09.10.2017 року за ініціативи завідувача агрономічного відділення Ольги Гудзоватої, за підтримки дирекції ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» в особі Юрія Садварі та  засновника СП «Айсберг» ЛТД Геннадія Гутмана відбулася ознайомлююча екскурсія викладачів агрономічного відділення на чолі з заступником директора коледжу Яцик М.І. в м. Берегово, урочище Чизай №1 на виноробне підприємство повного циклу.

1

2

Сучасне підприємство  СП Айсберг ЛТД очолює Гутман Г.Й. Підприємство було створено 1995 році, а сьогодні – це сучасний промисловий  виноробний комплекс повного циклу виробництва, в склад якого входять власні виноградники, завод первинного виноробства (на якому відбувається переробка винограду та виготовлення вина), завод вторинного виноробства (де готову продукцію розливають у пляшки), вино сховища, дегустаційні зали, офісні та складські приміщення. Історичну довідку дав директор з виробництва Арнгольд Геннадій  Евальдович. Він розповів про  розвиток виноробного підприємства.

Викладачі відвідали виноградники, почули про технологію вирощування різноманітних сортів винограду, що вирощуються на земельних угіддях підприємства.

3

4

На заводі первинного виноробства викладачі познайомилися з головним технологом по первинній переробці Золтаном Удваргельї, який пояснив особливості своєї роботи та згадав, що був студентом агрономічного відділення нашого навчального закладу та успішно закінчив його.

5

6

На заводі вторинного виноробства, де готову продукцію розливають у пляшки, спеціаліст по винному туризму  Роман Чегіль провів екскурсію по виносховищах, де  витримується більше 2 млн. літрів вина та пояснив, які умови  потрібні для витримки кожної марки вина. 

7

8

  Викладачі  на власні очі побачили  промислову лінію розливу вина у пляшки.

Далі, згідно плану екскурсії, присутні побували на дегустації винних виробів підприємства, де мали змогу оцінити якість продукції і обрати краще вино за власним смаком. 

9

В процесі дегустації було представлено 12 марок вина: Савіньйон (біле сухе); Трамінер (біле сухе); Черсегі (біле сухе); Розе (рожеве сухе); Каберне (червоне сухе); Muskotaiy (біле мускатне н/с); Ватефляй (червоне кошерне н/с); Кагор Закарпатський (червоне десертне); Троянда Карпат (біле десертне марочне); Розе грепфрут (рожеве н/солодке).

  Оскільки наш навчальний заклад отримав ліцензію на підготовку бакалаврів зі спеціальностей 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво і виноградарство»  співробітництво з таким передовим господарством є дуже корисним при підготовці сучасних фахівців. Це дасть змогу студентам коледжу проходити виробничу практику на кращому виноробному підприємстві краю.

Всі  присутні зробили загальний фотознімок на згадку.

10

Ольга  Гудзовата

Black & White!IceTheme templates are designed and crafted by a talented team