Любов і підлітки.

Перше кохання.

Як поводитися батькам?

Перша любов рано чи пізно приходить до всіх. Найчастіше перші високі почуття виникають у період складного підліткового віку. Коли й без кохання молода людина  не розуміє, що з нею відбувається в плані фізіологічного розвитку, а тут ще незрозумілі переживання.

Для того, щоб зрозуміти, що ваша дитина закохана вам на допомогу ось такі ознаки закоханості підлітка:

1
Підвищена увага до власної зовнішності.
2
Тривалі розмови по телефоні, при цьому весь світ перестає для них існувати.
3
Дитина-підліток знаходиться у піднесеному настрої, виникає бажання розвиватися, відчуває натхнення.
4
З’являються нові інтереси (можливо такі самі, як у об’єкта симпатії).
Image

Підліткове кохання відрізняється від дорослого тим, що воно некероване, ірраціональне, панівними стають гормони та інколи ілюзорні уявлення про світ і стосунки.

Часто під час першої закоханості підліток перестає цікавитися навчанням. В цю мить, як правило батьки починають оборюватися, кричати, критикувати, знецінювати вибір їхньої дитини. На кшталт, «це дурниця ще  закохаєшся багато разів, це тільки початок». Така позиція батьків може легко зруйнувати дитячо-батьківські стосунки. Варто звернути увагу, що найперший досвід найцінніший, найтепліший. Саме батьки несуть відповідальність за те, як цей етап переживе їхня дитина.

Виникає питання:
Як поводитися батькам????

1

Поважайте вибір вашої дитини.

Навіть якщо вам не подобається обранець або обраниця вашої дитини це її вибір. Якщо їхні стосунки не складуться, не варто говорити: «А я казала?». Емоційна сфера вашої дитини не менш важливіша за інші (кохання, дружбу, хобі..)
2

Визнавайте право вашої дитини на таємницю.

Відмовтеся від думки обговорювати особисте життя вашої дитини з вашими подругами. А найголовніше не намагайтеся розлучити або посварити закоханих.
3

Не глузуйте зі своєї дитини.

Не глузуйте зі своєї дитини, не акцентуйте увагу на її закоханості в колі сім’ї – це може призвести до того, що ваша дитина замкнеться в собі та коли їй справді буде потрібна допомога, вона не зможе прийти до вас, через відчуття недовіри. В майбутньому через такі випадки в дітей виникають проблеми в міжособистісних стосунках.
4

Дозвольте зустрічі та прогулянки.

Важливо чітко окреслити час прогулки та збільшити кишенькові гроші, щоб діти могли ефективно провести час разом (кіно, кафе). Так ви будете впевнені, де саме знаходяться ваші діти, адже в батьків також є свої страхи за дітей.
5

Будьте поруч у важку хвилину.

Підліткові захоплення закінчуються в більшості випадків болючим розривом відносин. І найпоширеніша реакція дитини замкнутість і зануреність в себе. Намагайтеся в першу чергу вислухати ніж критикувати. Згадайте себе в такому віці, що для вас було важливо і якої реакції вам би хотілося. Це допоможе вам підтримати вашу дочку або сина.
Підліткові стосунки відрізняються надзвичайною щирістю, чистотою і безглуздям. Діти не думають про вигоду або статус, а з головою поринають в почуття, що нахлинули. Батькам інколи буває не просто, але важливо бути  просто поруч. У майбутньому старання батьків та те, що ви вкладете у свою дитину зараз  принесуть результати, а зараз батькам разом з дітьми доводиться переживати непростий, але прекрасний стан дорослішання вашої дитини. Наберіться терпіння, проявляйте максимум любові, виключіть зі свого лексикону критику, не забувайте, що ви також були у віці вашої дитини.

Загальні поради студентам коледжу щодо проходження позитивної адаптації

 

Шановні юнаки та дівчата! Не очікуйте опіки, а розраховуйте на дружню підтримку оточуючих, яка надасть вам відчуття рівності, потрібності та незалежності, тому:

  1. Звертайтеся за допомогою до старших для того, щоб вільно орієнтуватися на території коледжу.
  2. Намагайтеся стати самостійними в обслуговуванні не допускаючи зайвої опіки зі сторони.

Детальніше...

Поради батькам по адаптації першокурсників до навчання в коледжі


Виховання дитини починається від її народження. Якою вона виросте значною мірою залежить від батьків. Батьки в родині мають виконувати функції педагога.

У сучасному суспільстві проблема адаптації виступає однією з ключових проблем психологічної науки.

Детальніше...

Психологічна підтримка педагогам

 

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що одним із важливих пріоритетів в діяльності закладів освіти є забезпечення психологічної стійкості учасників освітнього процесу, які страждають від російської воєнної агресії.

Детальніше...

Речі, які абсолютно нормальні зараз, щоб ніхто не лякав сам себе:

 

  1. Провали у пам’яті. Відчуття «не розумію, що я роблю і куди йду, та втім, і хто я теж не розумію».
  2. Почуття, що немає сенсу. Це не розпач, а швидше здивування – щиро не розумієш, навіщо.

Детальніше...

Контактна інформація

вул. Масарика Т. (Матросова), 32 м. Мукачево Закарпатська область 89600, Україна

  • dummy +38 050 692 27 81

  • dummy makollege@gmail.com

Підписка на новини

Введіть свою електронну пошту, і ми надішлемо вам більше інформації

Search