ЛІНА КОСТЕНКО – ГЕНІЙ СУЧАСНОСТІ

19 березня святкує свій День народження Ліна Костенко – письменниця, поетеса, публіцист, громадський діяч. Її твори стали легендою, її поезія – самобутня, талановита, неповторна – про життя… В усіх його проявах…
З цієї нагоди у ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» викладачем філологічних дисциплін Алісою Чорі було проведено зі студентами групи ПВ-18 літературну годину «Ліна Костенко – геній сучасності», присвячену творчості видатної письменниці.

Image
Image

 Аліса Володимирівна познайомила здобувачів освіти з цікавими фактами життя поетеси, її творами.  Переглядаючи презентацію, студенти мали можливість  поринути в неповторний світ геніальної мисткині. Вони згадували цитати, декламували вірші, ділилися думками і враженнями.

Image
Image
Метою проведення заходу було  показати велич таланту Ліни Костенко, викликати інтерес до її творчих надбань, виховувати у молодого покоління любов до рідної України, яку так любить письменниця. Всім відомі слова: «А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».
Image
Image
Постать Ліни Костенко цікава та багатогранна. Її твори перекладено багатьма мовами. Їх цитують у журналах, газетах, соцмережах.  Для поетеси слово – це зброя. І це слово  глибоко  актуальне. ЇЇ поезія важлива і потрібна кожній людині. Її вислови зачіпають за живе, надихають, заряджають енергією, дарують відчуття потрібності, виховують бажання думати та діяти... «Народ шукає в геніях себе»,  – якось сказала Ліна Костенко. Але хочеться думати, що прийде час і нащадки наші скажуть: «Народ знайшов себе в Ліні Костенко».
Image

Аліса Чорі, 
   Ніколетта Шишкіна

Контактна інформація

вул. Масарика Т. (Матросова), 32 м. Мукачево Закарпатська область 89600, Україна

  • dummy +38 050 692 27 81

  • dummy makollege@gmail.com

Підписка на новини

Введіть свою електронну пошту, і ми надішлемо вам більше інформації

Search