Новини відділення Ветеринарна медицина

Фазани- не тільки красиво, а й корисно

На території навчальної ветеринарної клініки з успіхом  розводять різні породи фазанів. Ці птахи не тільки милують око своєю красою, а й мають ряд корисних властивостей.
М’ясо птиці відіграє важливу роль у раціоні харчування людини. Воно має цікавий смак і дуже корисне для організму людини.
За зовнішнім виглядом фазанятину важко переплутати з м’ясом інших птахів. Є зовнішні відмінності:
  • фазанья гомілка — з тоненькою кісткою, покритої «клаптиками» м’язів;
  • в тушці мало хрящиків;
  • скелетні кістки тоненькі, маленького розміру;
  • тушка птиці відрізняється трикутною формою;
  • колір філейної частини незвичного фіолетового відтінку.
Дієтологи стверджують, що м’ясо фазана володіє корисними властивостями, які приносять користь організму людини.
Жири в складі продукту відсутні, а вміст вуглеводів не перевищує 2-х відсотків.
Image
У філе фазана міститься дванадцять вітамінів і корисні амінокислоти, дев’ятнадцять мінеральних речовин, у тому числі цинк і мідь. Все це позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, нервову систему, органи зору і організм в цілому.
В організмі фазана проходить природний синтез тваринного білка.
Велику користь м’ясо приносить вагітним жінкам, так як разом з м’ясом в організм потрапляють вітаміни та компоненти, необхідні для розвитку плоду. Корисний птах і для зміцнення імунітету в демісезонний період. Крім того, м’ясо фазана добре засвоюється організмом і легко перетравлюється і по праву може називатися продуктом дієтичного харчування.
Image
Корисні для організму людини і яйця фазанів, але, на відміну від м’яса, вони більш калорійні.  Яйця фазана схожі на курячі, але трохи відрізняються кольором.  Харчова цінність 100 г перевищує сімсот калорій.
З-за такого розмаїття корисних речовин і вітамінів яйця фазана частіше застосовуються при живленні тих, хто ослаб після великих фізичних навантажень, і при хворобах. Також користь яєць фазана полягає у підтримці і відновлення імунітету.
Смакові якості яєць залежать від породи птиці і від того, чим фазан харчувався.
Перед вживанням яйця обов’язково потрібно промивати під гарячою, не менше 46 градусів водою. Завдяки цьому шкідливі мікроорганізми не зможуть потрапити в організм людини.
Вживати яйця фазана потрібно тільки в приготованому вигляді.
Варто звернути особливу увагу, що сирі яйця здатні завдати серйозної шкоди. Вони негативно впливають на травлення людини, крім цього, існує ймовірність зараження сальмонельозом.
Крім прийому в їжу, яйця можна застосовувати для поліпшення стану волосся, шкіри, а також у косметичних цілях. Часто зустрічається даний продукт і в рецептах нетрадиційної медицини.
Маріанна Гуленко
завідувач ветеринарним    відділенням

Контактна інформація

вул. Масарика Т. (Матросова), 32 м. Мукачево Закарпатська область 89600, Україна

  • dummy +38 050 692 27 81

  • dummy makollege@gmail.com

Підписка на новини

Введіть свою електронну пошту, і ми надішлемо вам більше інформації

Search