Новини відділення бухгалтерських та туристичних дисциплін

«ГОЛОДОМОР – ЧОРНА СПОВІДЬ ТВОЯ, УКРАЇНО»

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі. Наймасштабнішим за кількістю людських жертв був голодомор 1932-1933 років. Саме його нині називають геноцидом українського народу. Його жертвами в Україні стали, за різними даними, від 3,9 до 7 мільйонів людей.

Image

З нагоди відзначення пам’ятної дати для українського народу, на відділенні бухгалтерських та туристичних дисциплін куратором Готра Н.Л. та студентами групи БО-32 було проведено відкритий позакласний захід «Голодомор – чорна сповідь твоя, Україно».

Image
Мета заходу: виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників, виховувати патріотів своєї держави; ознайомити студентів з трагічним минулим нашого народу; вчити їх бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати її як білі, так і чорні сторінки; розвивати вміння аналізувати, виділяти головне, порівнювати, узагальнювати і систематизувати, формувати гнучкість, самостійність, критичність мислення.
Захід розпочався з вступного слова куратора групи.  Вона  наголосила, що потрібно знати та пам’ятати історію свого народу та передавати її з покоління до покоління.
Image

Під час заходу студенти читали вірші,  переглядали документальні відео та фотоматеріали, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і змучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі, люди похилого віку.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Звертаючись до студентів, мати студентки Павлишинець Юлії  закликала всіх зберегти пам’ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь, цінувати те, що вони мають, а також побажала, щоб вони ніколи не стали свідками таких страшних подій, як Голодомор.
Студентка Беля Іванна, тримаючи на руках коровай, як уособлення миру та статку сьогодення, прочитала вірш-молитву «На скибу хліба я дивлюся…».
Image

Наприкінці заходу, під відповідний музичний супровід,  студенти запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих 1932-1933 років. В цю мить кожен студент замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних.

Image
Image
Image
Image
Із заключним  словом до студентів звернулася куратор групи : «Ви!!! Саме ви, майбутнє нашої держави! Ніколи не допустіть повторення. Пам’ятайте… Поважайте… Шануйте…»
Наталія Павлишинець
Наталія Готра

Контактна інформація

вул. Масарика Т. (Матросова), 32 м. Мукачево Закарпатська область 89600, Україна

  • dummy +38 050 692 27 81

  • dummy makollege@gmail.com

Підписка на новини

Введіть свою електронну пошту, і ми надішлемо вам більше інформації

Search