Новини відділення бухгалтерських та туристичних дисциплін

«Актуальні питання освітнього забезпечення сільського туризму в Україні»

Науково-методичний центр ВФПО спільно із ГО «Спілка сільського зеленого туризму в Україні»  провели вебінар «Актуальні питання освітнього забезпечення сільського туризму в Україні», у якому взяли участь також викладачі Мукачівського фахового коледжу  Пиринець Мар’яна та Русин Євгеній. Відкривав захід Володимир Васильєв, Голова правління ГО «Спілка сільського зеленого туризму в Україні», модератором заходу була Юлія Боруцька, кандидат геологічних наук, викладач Екологічного коледжу Львівського НАУ.

Image
Image
Фахова та цікава дискусія розвивалась під час вебінару: Наталія Матвієнко, кандидат географічних наук, доцент кафедри країнознавства та туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ознайомила слухачів із проблемами та перспективами викладання дисципліни «Сільський туризм» на географічному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка.
Про навчально-освітнє забезпечення сільського туризму в Україні  розповів Юрій Зінько, старший викладач кафедри туризму та науковий співробітник науково-дослідної Лабораторії інженерно-географічних, природоохоронних і туристичних досліджень Львівського національного університету імені Івана-Франка.
Image
Дарія Басюк, доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу Національного університету біоресурсів і природокористування України розповідала про науковий та освітній потенціал закладу освіти.
Власниця етносадиби «Мальва Озерна» та клубу етновідпочинку «Рутенія», член правління ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» Ельміра Маслова наголосила на тому, що студентів мають вчити психологічних тонкощів роботи із клієнтами, та з власного досвіду розповіла про можливості, помилки, перспективи сільського туризму.
Image
Image

Підсумовуючи доповіді спікерів, можна зробити висновку, що розвиток сільського зеленого туризму в Україні є особливо актуальним, оскільки саме завдяки ньому Україна може поліпшити соціально-економічну ситуацію. З-поміж актуальних проблемних питань освітнього забезпечення сільського туризму в Україні можна виділити такі: відсутність реальної статистики в розвитку сільського зеленого туризму в Україні, відсутність співпраці з власниками садиб з метою формування реальних завдань для студентів та недостатня мотивація самих студентів. Голова правління ГО «Спілка сільського зеленого туризму в Україні» Володимир Васильєв зауважив також, що для розвитку сфери відпочинку в сільській місцевості необхідно розробляти та постійно доповнювати чинне законодавство.

 

Мар’яна Пиринець

Євгеній Русин

Контактна інформація

вул. Масарика Т. (Матросова), 32 м. Мукачево Закарпатська область 89600, Україна

  • dummy +38 050 692 27 81

  • dummy makollege@gmail.com

Підписка на новини

Введіть свою електронну пошту, і ми надішлемо вам більше інформації

Search