Новини Агрономічного відділення

Відкрита виховна година на тему: «Герої не вмирають»

У ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України»  викладачами агрономічного відділення Бабіля Н.І., Застулки І.-О.Ю., Цапа І.І., за участі заступника директора з виховної роботи Щура І.Ф. було проведено відкрите виховне заняття на тему: «Герої не вмирають…», присвячене дню вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Image

Присутні мали можливість ще раз ознайомитись з історією українського народу, який пройшов і досі проходить нелегкі випробування долі, для здобуття своєї незалежності.

Image

Зі вступним словом виступив викладач агрономічного відділення Застулка І.-О. Ю. який зазначив, що історія України має багато періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялись під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

Image

Герої не вмирають…» - цими словами розпочали виховний захід  студенти груп агрономічного відділення: ЗП -21, ЗП-31, АГ-21, які нагадали присутнім події у Києві під час Революції Гідності кінця 2013 р. – початку 2014 р. Згадали тих, котрі віддали своє життя за свою країну, за свій народ; тих, для кого поняття «справедливість», «гідність», «Україна», були не просто словами, а сенсом їх життя.

Image

Українці не могли передбачити, що на двадцять четвертому році незалежності знову насипатимуть могили над своїми полеглими героями, знову вкриватимуть їх державними прапорами, а під українським небом звучатиме давня балада «Пливе кача». Не  можна було уявити, що патріотичне вітання «Слава Україні! Героям Слава!» стане не просто вітанням, а гаслом визвольної боротьби.

Image

Щур І.Ф., заступник директора з виховної роботи зазначив, що сьогодні наші серця палають незгасимим вогнем святої любові до українського народу, бо ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні і всіх воїнів - захисників нашої України, які віддали своє життя за нас, за звільнення нашої землі з неправди; не маємо права на безнадію, на гріх відчаю і байдужості, тому що перед нами очі тих, кого били і катували за спів українського Гімну, над ким глумились за український прапор.

Image
Бабіля Н.І., викладач агрономічного відділення підготувала презентацію  на тему: «Майдан. Шість літер нашої свободи.»
У презентації зібрані спогади п'яти різних людей про події на Майдані. Серед них історії мами загиблого на Майдані Романа Гурика, кореспондента «Радіо Свобода» Андрія Дубчака, художника Олексія Сая, правозахисниці Саші Матвійчук, колишнього міліціонера, а нині регіонального представника Уповноваженого з прав людини ВРУ у Рівненській області Андрія Преподобного.
 
Image
Image

Цап І.І.,  викладач агрономічного відділення, зауважив що Небесна Сотня – це легіони ангелів, які, за словами Т.Г. Шевченка, пролили кров невинну, щоб постало слово правди, «щоб був син, і була мати, і були люди на землі». Ми маємо зробити все, щоб їх життя не були віддані дарма. Бо всі ми залишилися жити на цій землі і мусимо змінити цю країну.

Image
Тому не забуваймо:
Майдан – це не пісні на сцені.
Майдан – це не балачки біля вогнища.
Майдан – це боротьба! Це кров наших людей! Це віддані життя найкращих українців.

Викладачі агрономічного відділення

Олександр Застулка

Наталія Бабіля

Іван Цап

 

Контактна інформація

вул. Масарика Т. (Матросова), 32 м. Мукачево Закарпатська область 89600, Україна

  • dummy +38 050 692 27 81

  • dummy makollege@gmail.com

Підписка на новини

Введіть свою електронну пошту, і ми надішлемо вам більше інформації

Search