Наші Відділення



Пророщення сприяє одержанню дружніх сходів. Після намочування насіння розстеліть тонким шаром на чистій ганчірці в місці, де температура підтримується на рівні 15-220С. Висівайте, коли накільчиться 3-5 %, але лише в добре зволожений грунт.
Барботування – намочування насіння у воді, через яку постійно впродовж 18-24 год. продувається повітря або кисень. У домашніх умовах для цього можна використовувати компресори, які застосовують в акваріумах. Після барботування в акваріумах. Після барботування насіння потрібно просушити досипучості.
Загартування насіння теплолюбних культур пониженими температурами сприяє підвищенню їх стійоксті до приморозків. Такі рослини раніше формують урожай. Для цього набрякле насіння тримайте 2-3 доби при температурі 1-30С.
Дражування - це збагачення поживними елементами. Відсортоване й протруєне насіння змочіть водним розчином коров’яку (співвідношення 1:5), процідженим через дрібне сито; 1,5 % розчином пектинового клею. Засипайте його у циліндричну банку, наповвнену дрібною органо-меніральною сумішшю й обертайте іі по горизонтальній осі. При цьому суміш прилипає до насіння ущільнюється й набуває форми драже, додаючи 60 г перегною, 3 г – суперфосфату, 4 г – невелику кількість мікроелементів. Діаметр драже для насіння моркви, помідорів 3-5 мл., буряків і цибулі 5-10 мл., огірків, квасолі та кукурудзи – 10-30 мл. Дражування можна провести за 3-6 місяців до сівби. Воно сприяє підвищенню врожаю, таке насіння краще дає дружні сходи.
Олександр Микита
студент І курсу ОС «Бакалавр»,
спеціальності «Садівництво та виноградрство»
вул. Масарика Т. (Матросова), 32 м. Мукачево Закарпатська область 89600, Україна
dummy(03131) 2-20-20
dummy(03131) 2-20-20
dummy makollege@gmail.com